Ons team

Eelco Vogels

Eelco Vogels, Gecertificeerd Handtherapeut (CHT-nl) / Ergotherapeut

Na mijn studie ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam ben ik begonnen met werken binnen de arbeidsrevalidatie en reïntegratie. Vanuit mijn eigen praktijk (sinds 2001) ben ik mijzelf steeds meer gaan specialiseren in de behandeling van hand- en polsklachten. In 2011 heb ik de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam met positief resultaat afgerond. Vanuit mijn achtergrond als ergotherapeut ben ik vooral gericht op het zo optimaal mogelijk benutten van de handfunctie. Hierbij kijk ik naar de mogelijkheden die er nog zijn en het wegnemen van beperkingen. Mijn werk en inspanningen zijn beloond met het keurmerk CHT-nl, dit krijg je pas als je een ruime ervaring als handtherapeut hebt opgedaan.

Shakira van Aar

Shakira van Aar, Gecertificeerd Handtherapeut (CHT-nl) / Ergotherapeut

Als ergotherapeut heb ik sinds 2001 ervaring in de behandeling van cliënten met uiteenlopende klachten/diagnoses. In 2013 heb ik de ’Opleiding Handtherapie’ in Hilversum met positief resultaat afgerond. Mijn ervaring met behandeling van cliënten met handproblemen is vooral gericht op het functioneel handelen. Wat zijn de beperkingen in iemands functioneren, wat kunnen we doen om deze beperking op te heffen? Dit kan met behulp van gericht functioneel trainen, verandering van de handeling of eventueel met behulp van aanpassingen of hulpmiddelen. Mijn specialiteit hierin is het doel van iemand voor ogen houden. Wát zijn taken, rollen en belangrijke activiteiten voor iemand? Het geeft veel voldoening als iemand hiermee zijn zelfstandigheid herwint!

Ellen van Boxtel

Ellen Lunenburg-van Boxtel, Gecertificeerd Handtherapeut (CHT-nl) / Ergotherapeut

In 2012 heb ik de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen met succes afgerond. Sinds dien ben ik voornamelijk werkzaam geweest in de eerste lijn, in combinatie met ouderenrevalidatie. Met name het werken in de eerste lijn vind ik erg leuk omdat ik daarbij vaak bij cliënten thuis kom om samen op zoek te gaan naar oplossingen voor de beperkingen die zij ervaren. Sinds begin 2016 ben ik werkzaam bij Hand- en polscentrum als handtherapeut. In 2017 heb ik de ’Opleiding Handthrapie’ in Hilversum met positief resultaat afgerond. Het werk als handtherapeut spreekt mij erg aan omdat je heel gespecialiseerd werk doet, maar het is toch heel divers. Wanneer we er samen voor kunnen zorgen dat de klachten van de handen verminderen/verdwijnen, is iemand ook weer beter in staat om handelingen in zijn dagelijkse leven uit te voeren. Dat geeft mij dan weer voldoening als ergotherapeut.

Marjolein Martens

Marjolein L'Espoir-Martens, Gecertificeerd Handtherapeut (CHT-nl) / Ergotherapeut

In 2016 heb ik de opleiding Ergotherapie aan Hogeschool Zuyd te Heerlen met succes afgerond. Tijdens mijn stages heb ik kennis mogen maken met dwarslaesies, chronische pijn en amputaties. Sinds 2017 ben ik werkzaam bij het Hand- en polscentrum. In 2018 heb ik met goed resultaat de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond. Als handtherapeut/ergotherapeut richt ik mij op het verbeteren van de zelfstandigheid van de persoon. Problemen/klachten aan de hand en pols kunnen veel impact hebben op iemands leven. Het geeft mij voldoening als therapeut om samen deze klachten te verminderen, waardoor dagelijkse handelingen makkelijker uit te voeren zijn.

Lisanne Sieverink

Lisanne Sieverink, Handtherapeut / Ergotherapeut

In september 2018 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de HAN in Nijmegen. Tot mijn grote vreugde kon ik direct in oktober 2018 starten bij het Hand- en polscentrum. Handtherapie spreekt mij zeer aan vanwege de specialistische en toch ook brede kijk die nodig is. In 2020 heb ik de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond. Mijn doel is om samen met de patiënt te streven naar het best haalbare resultaat, zodat hij/zij met een glimlach de deur uit gaat. Wanneer ik zie dat de patiënt vooruitgang boekt, geeft dit mij energie als therapeut.

Marjolein Peeters Weem

Marjolein Peeters Weem, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2016 heb ik de opleiding Ergotherapie aan de HAN te Nijmegen succesvol afgerond. Ik ben de afgelopen vier jaar in verschillende eerstelijns ergotherapie praktijken werkzaam geweest. Hier heb ik cliënten met verschillende klachten/diagnoses behandeld.
Sinds september 2020 ben ik werkzaam bij het Hand- en polscentrum. Na interne opleiding heb ik in 2021 de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond. Het leuke aan deze specialisatie vind ik dat er veel diversiteit zit in de klachten. Ik probeer er door middel van de behandelingen voor te zorgen dat mensen hun dagelijkse activiteiten zoveel mogelijk zelfstandig uit kunnen blijven voeren met zo min mogelijk klachten/ beperkingen.

Jorik Mulder

Jorik Mulder, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2020 heb ik de opleiding Ergotherapie aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Hier is mijn interesse in de handtherapie ontstaan. Deze interesse kon ik na mijn opleiding meteen in de praktijk toepassen tijdens mijn werk bij een revalidatiecentrum binnen de orthopedische- en handenrevalidatie. In februari 2021 heb ik de stap gemaakt om mij volledig te focussen op de handtherapie bij het Hand- en polscentrum. Na interne opleiding heb ik in 2022 de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond. Ik realiseer mij al te goed dat handen enorm belangrijk zijn om alle dagelijkse activiteiten te kunnen uitvoeren. Om die reden wil ik er dan ook alles aan doen om ervoor te zorgen dat iemand zijn of haar hobby’s, sport en werk kan blijven uitvoeren. In mijn werk blijf ik positief en probeer ik te denken in oplossingen i.p.v. beperkingen. Daarom ga ik ook graag de uitdaging aan om een ander te helpen met zijn of haar hand- en polsproblemen.

Nick Benders, Handtherapeut / Ergotherapeut

In augustus 2020 heb ik mijn Bachelor Of Science behaald voor de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Mijn interesse in de handhterapie is tijdens mijn studie en binnen mijn privé omgeving ontstaan.

Na interne opleiding heb ik in 2023 de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond.

Vanwege de complexiteit en het feit dat we onze handen en polsen veel nodig hebben binnen het dagelijks leven, maakt dat ik het extra leuk vind om van meerwaarde te kunnen zijn voor iemand die hierbij problemen ervaart. Mijn doel is om samen te streven naar het best haalbare resultaat. Waarbij u zoveel mogelijk naar tevreden- en zelfstandigheid kunt blijven handelen.

Esther Fijan

Esther van der Heide-Fijan, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2021 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut. Na mijn studie aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen mocht ik beginnen bij een eerstelijnspraktijk met kinderen en volwassenen. Tijdens het werk als algemeen ergotherapeut ben ik de interesse voor de handtherapie nooit verloren, daarom ben ik sinds juni 2022 vol enthousiasme begonnen bij het Hand- en polscentrum. Na interne opleiding heb ik in 2023 de ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam afgerond. Handtherapie spreekt mij aan omdat we zijn sterk afhankelijk van onze handen in onze dagelijkse handelingen. Ik vind het belangrijk dat iemand kan blijven doen wat voor hem of haar belangrijk is.

 

Jelmer Weel, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2022 heb ik de bachelor Ergotherapie afgerond aan de HAN in Nijmegen. Tijdens mijn studie ben ik geinteresseerd geraakt in de handtherapie en ben ik mij verder gaan verdiepen.
Na interne opleiding ben ik nu bezig met de specialisering ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, ik verwacht in 2024 mijn diploma te behalen. De handen zijn in het dagelijks leven onmisbaar op het gebied van alledaagse taken, zoals werk en ontspanning. Ik wil daarom samen met u aan de slag om uw persoonlijke hulpvraag zo goed mogelijk te begeleiden. Samen werken wij aan vooruitgang en het weer herpakken van de regie in uw leven. Ik hoop u weer op weg te helpen met uw hand- of polsprobleem, daar haal ik mijn energie uit!

 

Mijke van Drunen, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2022 heb ik mijn Bachelor of Science behaald voor de opleiding Ergotherapie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Al tijdens mijn studie en in mijn stages is de interesse in handtherapie gewekt.

Na interne opleiding ben ik nu bezig met de specialisering ’Praktijk Opleiding HandTherapie’ in het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam, ik verwacht in 2024 mijn diploma te behalen.

Het interesseert mij zeer hoe deze kleine regio in ons lichaam, een ontzettend grotere invloed heeft in het uitvoeren van noodzakelijke en betekenisvolle handelingen in ons dagelijks leven. Voor de hand liggend is de oplossing binnen handtherapie niet altijd. Graag ga ik met u opzoek naar de juiste oplossing en zal ik u ondersteunen in uw persoonlijk vraag.

 

Eva Gaertnr

Eva Gaertner, Handtherapeut / Ergotherapeut

In 2023 heb ik de opleiding Ergotherapie aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen afgerond. Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen en gewerkt bij een kliniek voor Handtherapie. Hier is mijn passie voor deze specialisatie is ontstaan. Daarnaast heb ik in een eerstelijnspraktijk gewerkt en mij verdiept in neurologie, chronische pijnklachten en werk re-integratie. Tevens heb ik ervaring opgedaan met de doelgroep kinderen met een spierziekte, prikkelverwerkingsstoornis en leerproblemen. Ik krijg een positief gevoel als ik mensen met hand- en polsklachten kan begeleiden naar herstel. Indien een persoon hierdoor zijn betekenisvol handelen weer naar tevredenheid kan uitvoeren, geeft mij dat veel voldoening. 

 

Kikki Swanenberg, Handtherapeut / Ergotherapeut

Info volgt

Tamara van Veggel

Tamara van Veggel, Telefoniste

Vanaf 2018 ben ik werkzaam als telefoniste bij het hand en polscentrum. Ik werk altijd op locatie Oss. Op maandag, dinsdag en woensdagochtend, zal ik uw eerste aanspreekpunt zijn. Met veel enthousiasme zorg ik er graag voor dat de planning voor de patiënten zo goed mogelijk verloopt. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor ondersteunende administratieve en secretariële werkzaamheden.

Mariëlle van de Burgt

Mariëlle van der Burgt, Telefoniste

Sinds 2019 ben ik werkzaam bij het hand en polscentrum. Ik ben altijd werkzaam geweest binnen de zorg. Eerst als verzorgende in een zorgcentrum en in 2001 ben ik als administratief medewerkster en secretaresse werkzaam geweest binnen ziekenhuis Bernhoven.

Binnen het hand en polscentrum zorg ik voor het zo goed mogelijk laten verlopen van de planning voor de patiënten, wat iedere keer weer een leuke uitdaging is. Ik ben werkzaam op woensdagmiddag, donderdag en vrijdag en ben ik uw eerste aanspreekpunt. Naast telefoniste vervul ik taken op administratief en secretarieel gebied.

Astrid van der Plas

Astrid van der Plas, Telefoniste

Sinds juli 2022 ben ik werkzaam als telefoniste bij het Hand- en Polscentrum. Samen met Tamara en Mariëlle ben ik uw eerste aanspreekpunt als u contact opneemt met ons centrum. In het verleden heb ik gewerkt bij een bank, een bloemist en heb ik een eigen winkel gehad. Net als in de vorige functies vind ik het ook nu fijn en belangrijk om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Samen met Tamara en Marëlle zorg ik ervoor dat iedere dag de planning weer rond is. Mijn werkdagen zijn maandag en woensdag.